Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η αέρινη πλευρά της θηλυκότητας

Η συλλογή της είναι επηρεασμένη από την ιδέα «Δραπετεύω από την πόλη για το νησί». Ολα τα στοιχεία της, από τα γήινα χρώματα ώς και το κυρίαρχο λευκό χρώμα των σπιτιών του Αιγαίου, καθώς και τα υφάσματά της αντιπροσωπεύουν την αέρινη ανεμελιά του καλοκαιριού.

Η Βιβιάννα Μαραβέγια πήρε πτυχίο από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης στον τομέα της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, όμως πάντα κυνηγούσε την αγάπη της για τη μόδα με το να παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου μόδας στο πανεπιστήμιο, δουλεύοντας σε διεθνείς εκθέσεις, όπως επίσης ολοκληρώνοντας την πρακτική της στον γνωστό οίκο μόδας Alice+Olivia. Κατά τη γνώμη της, το σχέδιο είναι κάτι ευχάριστο αισθητικά, είτε αυτό είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε είτε τα ρούχα που φοράμε.

Η Βιβιάννα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη ζωή της στην Αθήνα και στο νησί της, την Κεφαλλονιά. Η συλλογή της ταυτίζεται με τη γυναίκα καριέρας, η οποία ελίσσεται μεταξύ της δομημένης ζωής της πόλης και της ξεγνοιασιάς του νησιού, παραμένοντας πάντα σεμνή και κλασικά θηλυκή.

- Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;Η μόδα ήταν ένα βασικό ένστικτο που λειτουργούσε έντονα σε μένα από πολύ νεαρή ηλικία. Αργότερα, όταν πήγα για σπουδές στη Νέα Υόρκη και κάποια στιγμή κλήθηκα να κάνω την τελική επιλογή μου, διαπίστωσα ότι τίποτε άλλο δεν με ενέπνεε περισσότερο από τον χώρο της μόδας. Η μόδα μου δίνει πάντα ένα αίσθημα πληρότητας.

- Πώς θα περιέγραφες το ύφος της κολεξιόν που παρουσίασες τον Οκτώβριο στη 10η Athens Xclusive Designers Week;Τα ρούχα της πρώτης συλλογής που παρουσίασα είναι απαλά, αέρινα και θηλυκά. Με δυο λόγια, δίνουν την αίσθηση της απέριττης ομορφιάς του ελληνικού καλοκαιριού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...