Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Μάκης Ψωμιάδης: Κάλαντα σε φυλακή των Σκοπίων

Στα υγρά κρατητήρια των Σκοπίων θα κάνει Χριστούγεννα ο «Big Mac», ο οποίος μετρά πλέον αντίστροφα τις μέρες για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αν και οι διαδικασίες για την έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλα έχουν μπει στην τελική ευθεία, το πιθανότερο είναι ο Μάκης Ψωμιάδης να έρθει στη χώρα μας με την έλευση της νέας χρονιάς!

Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη σε καφετέρια της πρωτεύουσας των Σκοπίων, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Σκοπίων αποφάσισε την προφυλάκιση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της Καβάλας. Το διάστημα των σαράντα ημερών που όρισε ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοση του 55χρονου επιχειρηματία στις ελληνικές αρχές συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο «Big Mac» παραμένει στο τμήμα Μεταγωγών των Σκοπίων και, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει Χριστούγεννα μακριά από την οικογένειά του και χωρίς το… πούρο του!

«Τα γραφειοκρατικά θέματα έχουν τακτοποιηθεί και είναι θέμα ημερών να εκδοθεί στη χώρα μας» δήλωσε στην «Espresso της Κυριακής» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη Χρήστος Στάθης, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Οπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του φυγόδικου επιχειρηματία, το διάστημα που κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών των Σκοπίων έχει ως μόνη παρηγοριά το τηλέφωνο, περιμένοντας με αγωνία να μάθει νέα των δικών του αλλά και να συζητήσει μαζί τους για το θέμα της έκδοσής του στην Ελλάδα. Αποφεύγει να συνομιλεί με τους Σκοπιανούς συγκρατούμενούς του και η μοναδική επικοινωνία που έχει είναι με τα παιδιά του Σταύρο και Χριστίνα καθώς και με τη σύζυγό του, η οποία είναι συνεχώς στο πλευρό του και τον στηρίζει.

Από το Ψυχικό και τα πούρα Αβάνας στα μπουντρούμια
Ηταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου όταν έκπληκτοι οι θαμώνες του κοσμικού εστιατορίου στο Νέο Ψυχικό είδαν τον Μάκη Ψωμιάδη να ανοίγει την πόρτα του μαγαζιού και να μπαίνει μέσα, έχοντας στο πλάι του τον γιο του Σταύρο.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που διέτασσε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, ο τελευταίος των καταζητούμενων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών θα εξαφανιστεί και θα φτάσει οδικώς με λεωφορείο στα Σκόπια. Για περισσότερες από σαράντα ημέρες ο φυγόδικος επιχειρηματίας θα ξεγλιστρά από τις διωκτικές αρχές, μέχρι το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου που θα πέσει στα χέρια των διωκτών του, την ώρα που απολάμβανε τον καφέ και το πούρο του σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων.

Τον φυγόδικο εντόπισαν υπάλληλοι του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία των Σκοπίων για το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ. Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της γειτονικής χώρας, όπου έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων του στον ανακριτή του Πρωτοδικείου Σκοπίων, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα.


ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...