Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Τι απέγιναν οι σταρ της βιντεοκασέτας;

Σαν παλιό σινεμά φαντάζει σήμερα η εποχή της βιντεοκασέτας! Τα βιντεοκλάμπ που νοίκιαζαν τις «ανάρπαστες» ταινίες εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και σιγά-σιγά άρχισαν να εξαπλώνονται σε κάθε γειτονιά, δημιουργώντας «εθισμό» στα νοικοκυριά της εποχής.

Ποιος δεν έχει νοικιάσει ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές, άνδρες και γυναίκες, ζούσαν ιστορίες της διπλανής πόρτας; Η εποχή της βιντεοκασέτας ήταν το προοίμιο ενός νέου και συναρπαστικού τρόπου ψυχαγωγίας, που μεσουράνησε όταν στην τηλεόραση υπήρχαν μόνον τα δύο κρατικά κανάλια. Ετσι, η ελληνική οικογένεια, προκειμένου να έχει περισσότερες επιλογές, κυρίως όσον αφορά το «σινεμά» στο σπίτι, στρεφόταν αποκλειστικά στο βίντεο.

Είναι πολλές οι αναμνήσεις που γεννιούνται από εκείνον τον καιρό. Πολλοί ηθοποιοί αυτής της χρυσής δεκαετίας έγιναν διάσημοι, αφού ο κόσμος τούς γνώρισε και τους αγάπησε μέσα από συγκεκριμένους ρόλους. Τα σενάρια ήταν προβλέψιμα: λίγο κοινωνικά, λίγο αισθηματικά, λίγο κωμικά, λίγο απ’ όλα δηλαδή, με κύριο στόχο την ψυχαγωγία.

Ετσι γεννήθηκαν τα «αστέρια της βιντεοκασέτας», άλλα από τα οποία διατηρούν τη λάμψη τους έως σήμερα και άλλα έφυγαν άδοξα από τον χώρο του θεάματος. Αραγε, τι κάνουν σήμερα όλοι αυτοί που μας χάριζαν άπειρες φορές μέσα από τις βιντεοκασέτες γέλιο και δάκρυ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...