Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός: Μπορεί και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη

Μπορεί και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του χθες το βράδυ στη Γαλλία και με όπλο του τα ριμπάουντ νίκησε τη Νανσί 79-74 και πήρε τη 2η θέση του Α΄ ομίλου της Ευρωλίγκας.

Με τον Πέρο Αντιτς να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό (20 πόντους) και την…σταθερή αξία του Γιώργου Πρίντεζη (18π.) οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο μέρος, ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο. Εκεί με σερί 12-0 πήραν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Γάλλων (74-63) και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 77-74 περίπου 30’’ πριν τη λήξη οι δύο εύστοχες βολές του Πρίντεζη έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Με την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη διοργάνωση ο Ολυμπιακός, που στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων έδειχνε ότι δεν θα μπορούσε να φτάσει στο Top 16, τερμάτισε δεύτερος, μετά την εκτός έδρας νίκη της Φενερμπαχτσέ επί της Καντού (76-83). Οι Τούρκοι πήραν την πρώτη θέση, η Καντού την τρίτη, ενώ η μεγάλη έκπληξη έγινε στον ισπανικό «εμφύλιο».

Εκεί όπου η Μπιλμπάο (Βασιλειάδης 7π., Μαυροδειδής 6π.) επικράτησε 77-72 της Κάχα Λαμποράλ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως τέταρτη, ενώ αντίθετα, η Κάχα έμεινε εκτός συνέχειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...