Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

"Χρυσός" μποναμάς φυσικού αερίου για 150 χρόνια, στην Κύπρο!

Φυσικό αέριο για 150 χρόνια εντόπισε η Noble Energy, στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Oι πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα υδρογoνανθράκων επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω.

Κάνοντας λόγο για καλό μποναμά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy International στο τεμάχιο 12 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την ερευνητική γεώτρηση τους ελέγχους αξιολόγησης που διενεργήθηκαν, υπάρχει κοίτασμα φυσικού αερίου σε όγκο που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με μέσο όρο τα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια

Πρόκειται για φυσικό αέριο καθαρού πάχους 310 περίπου ποδών. Το συγκεκριμένο πεδίο υδρογονανθράκων εκτιμάται ότι εκτείνεται σε περιοχή που καλύπτει τα 40 τετραγωνικά μίλια (103,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Σημειώνεται ότι το βάθος της γεώτρησης έφτασε τα 5861 μέτρα, σε βάθος νερού 1689 μέτρων.

Τονίζεται ότι με βάση την ακολουθούμενη διαδικασία, θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ακόμα μια γεώτρηση τελικής αξιολόγησης πριν την αξιοποίηση του κοιτάσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ποσότητα αυτή μπορεί να εξασφαλίσει φυσικό αέριο που θα καλύπτει τις εγχώριες ανάγκες της Κύπρου, καθώς και εξαγωγές για 150 χρόνια.

Το κέρδος για την Κύπρο με βάση το συμβόλαιο Φυσικού Αερίου θα είναι 75% ενώ εάν εξευρεθεί πετρέλαιο που είναι πολύ πιθανόν, το κέρδος θα ανέλθει στο 85%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...