Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Αυτή είναι η δημοκρατία. Να τρώμε ξύλο χωρίς λόγο»

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι σχολικοί φύλακες για συμπαράσταση στους συλληφθέντες


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εννέα από τις δώδεκα προσαγωγές σχολικών φυλάκων κατά τα επεισόδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ειδικότερα, συνελήφθησαν εννέα άτομα όταν επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου. Οι τρεις διαδηλωτές που προσήχθησαν αργότερα, όταν η αστυνομία επιχείρησε να ανοίξει τη Βασ. Σοφίας, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων καθώς από τις 16:00 στο Αυτόφωρο δικάζονται οι συνάδελφοί τους που είχαν συλληφθεί το πρωί.


Άγρια αστυνομική καταστολή υπήρξε νωρίς το πρωί έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι σχολικοί φύλακες, για το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η αστυνομία προσπάθησε με τη βία να «καθαρίσει» τον δρόμο από τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες και προπυλάκισε φωτογράφους και δημοσιογράφους.

«Ζητούμε να δοθεί λύση· είτε να υπάρξει κατάθεση κοινής υπουργικής απόφασης για μετακινήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις είτε ένταξη στην ενδοδημοτική κινητικότητα ή οποιαδήποτε λύση η οποία να απαντά στο αίτημά μας που είναι να απορροφηθούμε όλοι, μια θέση εργασίας για όλους τους σχολικούς φύλακες» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Χάρης Μπάστας, πρόεδρος του σωματείου των σχολικών φυλάκων του Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του πανελλαδικού συντονιστικού τους.

Η είδηση των προσαγωγών οδήγησε στην ενίσχυση του αριθμού των συγκεντρωμένων και οι σχολικοί φύλακες επιχείρησαν να επεκτείνουν τη συγκέντρωσή τους σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Βασ. Σοφίας.

Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν απωθώντας τους εργαζόμενους και κάνοντας χρήση χημικών να τους «περιορίσουν» με τη βία στο πεζοδρόμιο. Από τη χρήση χημικών δύο εργαζόμενοι αισθάνθηκαν δυσφορία και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

«Αυτή είναι η δημοκρατία. Να τρώμε ξύλο χωρίς λόγο» δήλωσε μία από τις διαμαρτυρόμενες.



Πηγές: Το Βήμα, Ναυτεμπορική, alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...