Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλεψη-σοκ: Σε 4 χρόνια, η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει είτε θα βγει από το ευρώ!

Σε μια πρόβλεψη-σοκ από αυτές που είχαν… θαφτεί σε ντουλάπια εδώ και πολλούς μήνες προχωρούν οι Financial Times.


Σε άρθρο της με τίτλο «Ο συνασπισμός στη Γερμανία θα πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του», η οικονομική εφημερίδα αναλύει το πλάνο συνεργασίας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες, υποστηρίζοντας ότι εντός της επόμενης τετραετίας η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα βγει από το ευρώ ή… και τα δύο!Όπως εκτιμά ο δημοσιογράφος των FT  Βόλφγκανκ Μουντσάου, η γερμανική πολιτική τάξη «είναι απροετοίμαστη για όσα θα συμβούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια». Ο ίδιος, μάλιστα, τονίζει ότι η μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα διαμορφωθεί είναι «η εξελισσόμενη κρίση χρεών στην ευρωζώνη».

Οι FT κάνουν λόγο για Ευρώπη που εθελοτυφλεί καθώς ο ΟΟΣΑ προβλέπει σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους στο 160% το 2020, ενώ η ΕΕ και το ΔΝΥ στηρίζουν τα δεδομένα ω προγραμμάτων διάσωσης στο στόχο του χρέους στο 124% του ΑΕΠ.

«Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος» καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...