Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Κραχ στα Πανεπιστήμια: Ο Πελεγρίνης αποκαλεί δικτάτορα τον υπουργό Παιδείας

Βήμα πίσω δεν κάνει από τη θέση του ο πρύτανης του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης και επιτίθεται ξανά στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αποκάλεσε εμμέσως «Φράνκο» στη Σύγκλητο όπου βρέθηκε για να υπερασπιστεί τη θέση του.


Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση καθηγητών σε αίθουσα του Πανεπιστημίου και δήλωσε περήφανος για τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου καθώς και ότι αισθάνεται «δέος» για την απεργία τους, αφού «δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους». Μάλιστα τα όσα είπε έκαναν τους διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν γεμίσει την αίθουσα να τον αποθεώσουν, αφού σηκώθηκαν όρθιοι για να τον καταχειροκροτήσουν.


Παρομοίασε τον Αρβανιτόπουλο με τον Φράνκο

Ο κ. Πελεγρίνης κατηγόρησε τον κ. Αρβανιτόπουλο για αυταρχισμό, λέγοντας ότι δεν περίμενε ότι η απεργία θα κρατούσε τόσο πολύ, ενώ πρόσθεσε ότι υπουργός προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του με νέα λάθη. «Νομίζει ότι όλα λήγουν με μια τροπολογία για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε σε αργία επειδή δεν απογράφησαν για να μοριοδοτηθουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» που λειτουργεί υπέρ του υπουργού Παιδείας, αποκάλεσε το Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία».

«Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε και πριν τελειώσει τη φράση του ήρθε η... αποθέωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να τον καταχειροκροτούν όρθιοι. Και συνέχισε λέγοντας πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...