Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Ενα βίντεο διπλής δολοφονίας στην Πάτρα τρομάζει την ΕΛ.ΑΣ.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σοκαριστικά βίντεο που έχει χειρισθεί η ΕΛ.ΑΣ., αντίστοιχο και ίσως πιο τρομακτικό της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Καταγράφει από απόσταση τριών μέτρων την εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανθρώπων που στέκονταν σε πεζοδρόμιο. Εκεί φτάνει η μοτοσικλέτα με τους δύο δράστες με "φάρους" αντίστοιχους της ομάδας ΔΙΑΣ. Το πρώτο θύμα εικονίζεται να τους χαιρετά. Ο συνεπιβάτης βγάζει ένα αυτόματο όπλο και τον πυροβολεί πολλές φορές εν ψυχρώ. Ύστερα ο ίδιος κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα, ρίχνει χαριστική βολή στον σωριασμένο άνθρωπο και κυνηγά τον δεύτερο με προτεταμένο ένα πιστόλι που το κρατά με τα δύο χέρια του. Τη σκηνή καταγράφει μια δεύτερη κάμερα που "κοιτάζει" το αντίθετο σημείο του δρόμου. Ο άτυχος άνθρωπος που ήταν τραυματίας αφού έτρεξε λίγο πίστεψε ότι ξέφυγε και κρύφτηκε πίσω από ένα αυτοκίνητο. Ο ένοπλος ωστόσο με φοβερή ψυχραιμία βρέθηκε δίπλα του και τον πυροβόλησε...»


Σε αυτή την επισήμανση προχωρά υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζεται την υπόθεση της διπλής δολοφονίας έξω από μπαρ στην οδό Σαχτούρη στην Πάτρα του 32χρονο Κώστα Φράγκου και του 35χρονου Βασίλη Σινούρη στις 17 Απριλίου 2013. Η εγκληματική αυτή ενέργεια είναι ανεξιχνίαστη και η ΕΛ.ΑΣ. εξέτασε το ενδεχόμενο οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης να ήσαν οι ίδιοι που σκότωσαν την 1η Νοεμβρίου 2013 τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο και την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε η οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν μόνο ορισμένες «ενδείξεις» για ομοιότητες στις δύο επιθέσεις: Οι μοτοσικλέτες των δραστών φαίνεται ότι ήταν ίδιου τύπου, ενώ εκείνοι που πυροβολούν φαίνεται να είναι χαμηλού αναστήματος και να έχουν σχεδόν την ίδια σωματοδομή. Επιπλέον και στις δύο περιπτώσεις ρίχτηκαν «χαριστικές βολές».

Όμως υπάρχουν, σύμφωνα με τη νεότερη επανεξέταση της ΕΛ.ΑΣ., και σημαντικές διαφορές . Ο «εκτελεστής» της Πάτρας κρατά αυτόματο, δείχνει πιο ψύχραιμος, κρατά το πιστόλι με τα δύο χέρια και οι κινήσεις του είναι διαφορετικές από τις σπασμωδικές ενέργειες του δολοφόνου του Νέου Ηρακλείου.

Τους τελευταίους μήνες βρέθηκαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ένας 28χρονος και ένας 23χρονος που συμμετείχαν σε σωρεία ληστειών σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο και Ρόδο. Εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να είναι οι δράστες των δύο ενεργειών. Ο 28χρονος συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι και ο 23χρονος παραδόθηκε προ μίας εβδομάδας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Όταν βρέθηκε τετ α τετ με αστυνομικούς έσπευσε να πει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο ενώ αρνήθηκε και την εμπλοκή του στη δολοφονία της Πάτρας. Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν να εξετάζουν τα δύο «τρομακτικά» βίντεο προκειμένου να οδηγηθεί στην εξιχνίαση τους... tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...