Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παίρνουν την πρώτη κατοικία εγγυήτριας δανειολήπτη!

Τράπεζα έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης για την πρώτη κατοικία πενταμελούς οικογένειας στον εγγυητή, επειδή ο δανειολήπτης χρωστούσε στο Δημόσιο, το οποίο και είχε προτεραιότητα στην είσπραξη των απαιτήσεων.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπο Περβανά, η τράπεζα απέστειλε κατασχετήριο πρώτης κατοικίας στην εγγυήτρια του δανειολήπτη, ο οποίος είχε πάρει δάνειο ύψους 25.900 ευρώ.


Στο ειδοποιητήριο αναφέρεται ως ημερομηνία εκπλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της οικογένειας η 12η Φεβρουαρίου 2014. Οπως επισημαίνει ο Χ. Περβανάς, «η τράπεζα απέστειλε το κατασχετήριο στην εγγυήτρια και όχι στον πρωτοοφειλέτη, γιατί αυτός έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 90.000 ευρώ και άρα το Δημόσιο θα εισέπραττε πρώτο τις απαιτήσεις του στην περίπτωση που το ακίνητο βγει στον πλειστηριασμό». Οπότε δεν θα υπήρχε τίποτα στη συνέχεια, ώστε να μπορέσει να εισπράξει και η τράπεζα με τη σειρά της. Ετσι στράφηκε στην εγγυήτρια, η οποία είναι άνεργη και μητέρα 3 παιδιών και της είναι αδύνατον, μέσα σε περίπου 15 μέρες, να βρει το ποσό που απαιτείται για δικαστικές δαπάνες κατάθεσης της ανακοπής κατά του πλειστηριασμού.

Ετσι η τράπεζα παρέκαμψε το Ελληνικό Δημόσιο και τις απαιτήσεις του έναντι των φορολογουμένων, ίσως και εν αγνοία του. «Αυτή είναι η απάντηση των τραπεζών σε όσα έχει "προσφέρει" το Ελληνικό Δημόσιο για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος», σχολιάζει ο Χ. Περβανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...