Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Επιδείνωση του καιρού -Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθεί και την Τρίτη η χώρα, καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.


Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον ένα (-1) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις αρχικά αυξημένες στη Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων καταιγίδων στα ανατολικά θαλασσιά τμήματα. Βελτίωση τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα ενισχυθούν 4 με 6 και το βραδύ θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: από μείον δυο (-2) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά-Εύβοια. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία νότιοι 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 στα βόρεια βορειοανατολικοί που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά όπου «χτυπήθηκε» από τον ισχυρό σεισμό θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βραδύ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...