Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε φωτό: Μολότοφ, μάσκες και πυροσβεστήρες βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στους προσαχθέντες

Στις 55 οι προσαγωγές, συνελήφθησαν δέκα - Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ταυτοποίηση


Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, με αφορμή την πορεία που έλαβε χώρα για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., "ομάδες ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν απρόκλητα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τις επιθέσεις χρησιμοποίησαν τεμάχια από πλάκες, που είχαν προηγουμένως θραύσει - αποκολλήσει από το πλακόστρωτο καθώς επίσης πέτρες, νεράντζια, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τις ομάδες αυτές και τις απομόνωσαν μπροστά από το χώρο της Πρυτανείας.

Κατά την αποχώρηση τους απέρριψαν - εγκατέλειψαν στο χώρο των Προπυλαίων διάφορα αντικείμενα, όπως τέσσερις μολότοφ, είκοσι αντισφυξιογόνες μάσκες, πενήντα στυλιάρια -κοντάρια (μερικά με σημαίες), δύο πυροσβεστήρες, δύο κράνη, γάντια, κουκούλες - σκούφους, θώρακα μοτοσικλετιστή κ.λπ.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις-ταυτοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της πορείας προσήχθησαν πενήντα πέντε άτομα και συνελήφθησαν άλλα δέκα για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές κ.ά. συναφή αδικήματα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...