Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στοιχεία - φωτιά για Χρυσή Αυγή εντόπισε η αντιτρομοκρατική

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις κάρτες μνήμης και τα κινητά τηλέφωνα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Κασιδιάρη, Μίχου και Γερμενή, η αντιτρομοκρατική εντόπισε στοιχεία – φωτιά για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.


Ντοκουμέντα με στρατιωτική εκπαίδευση μελών με πολεμικά όπλα, ορκωμοσίες με ναζιστικούς χαιρετισμούς σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και άλλα, περιλαμβάνονται στο υλικό που παραδόθηκε το μεσημέρι στις εφέτες ανακρίτριες, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με πληροφορίες.


Μέρος αυτού του υλικού, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, προέρχεται από αρχεία που έσβησαν οι κατηγορούμενοι αλλά ανακτήθηκαν από την αντιτρομοκρατική.

Τεράστιος είναι ο όγκος του νέου υλικού που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες, και γι' αυτό έδωσαν προθεσμία για να απολογηθούν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, στους κατηγορούμενους βουλευτές Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλο, οι οποίοι πήγαν το απόγευμα στο Εφετείο.

Την ίδια ώρα προκλητικός εμφανίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μίλησε ειρωνικά για τις Αρχές και τα αποτελέσματα των ερευνών λέγοντας:

"Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο, καλή λευτεριά. Είναι άδικα προφυλακισμένος, γιταί είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που τρομοκράτησε το σύστημα των διεθνών τοκογλύφων. Σήμερα μας έδωσαν υποχρεωτικά αναβολή γιατί έχουν να κάνουν κάποιες έρευνες σ' ένα μοναστήρι στο Καπανδρίτι και σ' ένα μαντρί στη Μαλακάσα για τα μυστικά υπερόπλα της Χρυσής Αυγής".

Από την πλευρά του ο Στάθης Μπούκουρας, φαίνεται να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη σκληρή γραμμή του Κασιδιάρη και των άλλων κατηγορουμένων βουλευτών. Μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, δηλώνει ότι δεν τον εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών.

"Δηλώνουμε ότι δεν εκφράζουν τον κύριο Μπούκουρα οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακρίτριες και την ελληνική δικαιοσύνη" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας.

Εν τω μεταξύ, οι εφέτες ανακρίτριες, μετά το "όχι" για την αποφυλάκιση του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, σήμερα είπαν "όχι" και στην αποφυλάκιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, θεωρώντας τον ιδεολογικό υπεύθυνο και καθοδηγητή της οργάνωσης.

"Ο αιτών κατηγορούμενος είναι ο εκφραστής της ιδεολογίας της οργάνωσης. Έχει δε το ρόλο του υπεύθυνου για την καθοδήγηση των μελών της. Ο κατηγορούμενος, όπως άλλωστε έπρατταν και οι λοιποί συγκατηγορούμενοί του, με το προκάλυμμα της βουλευτικής ασυλίας έθετε εαυτόν επικεφαλής μελών της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης σε δράσεις βίαιες και παράνομες ενέργειες αυτής" αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό των ανακριτριών.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, από την ερχόμενη Δευτέρα, ως τις 20 Δεκεμβρίου, θα περάσουν 12 συνολικά κατηγορούμενα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βαρύνονται με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, προκειμένου να απολογηθούν και για τη συμπληρωματική κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...