Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Νέα έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Πέτρου Δούκα

Νέο κύκλο ανακριτικών ερευνών για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Πέτρου Δούκα σηματοδοτεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, που διατάσσει τη διενέργεια περαιτέρω κύριας ανάκρισης.

Για τον πληρέστερο έλεγχο της υπόθεσης που αφορά σε δήλωση πόθεν έσχες, οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν να κληθεί ο πραγματογνώμονας της Βουλής προκειμένου δώσει συμπληρωματικά στοιχεία για το εάν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού που δεν δηλώθηκαν δικαιολογούνται με βάση τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει τα προηγούμενα έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του κ. Δούκα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής , που έστειλε το φάκελο για έρυνα στη Δικαιοσύνη , διαπίστωσε απομείωση της περιουσίας του, κατά ένα εκατ. ευρώ από το 2010 στο 2009.

Οπως σημείωνε σε γραπτή δήλωσή του «ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων» ή οποία «ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και μέρος σε χρηματιστηριακό λογαριασμό».

Ετσι, μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας ο φάκελος συμπληρωμένος πλέον θα διαβιβαστεί εκ νέου στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για τη εκκρεμή υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του κ. Δούκα, ο οποίος προσκόμισε στοιχεία, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι δεν πρέπει να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...