Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Π. Καψής «Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ μόνο από μηδενική βάση»

Θα λειτουργήσει με μεταβατικό σχήμα 2.000 εργαζόμενων - Θα προκηρυχθούν οι 500 πρώτες θέσεις-  «Λάθος να κρατούν κάποιοι, μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών τους εργαζόμενους έξω απο αυτή την λύση»

Για «ανεξάρτητα φέουδα» και «παγιωμένες δομές» που εμπόδιζαν κάθε δημιουργική προσπάθεια στην ΕΡΤ έκανε λόγο ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής επισημαίνοντας ότι η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ μπορούσε να γίνει μόνο από μηδενική βάση.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καψής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ είπε «Κατανοώ τις αντιδράσεις και από τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλείες τους και από τα κόμματα για το «μαύρο»» πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει η Δημόσια Τηλεόραση με μεταβατικό σχήμα 2.000 εργαζόμενων εξήγησε όμως ότι «υπάρχει μια ομάδα συνδικαλιστών και πολιτικών στελεχών που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη και να μην βγουν από την ΕΡΤ και αυτό δεν θα γίνει». Σημείωσε δε ότι «για το μεταβατικό στάδιο έχουν απαντηθεί όλα τα πρακτικά ζητήματα. Τα επόμενα 24ωρα θα προκηρυχθούν οι 500 πρώτες θέσεις από σύνολο 2.000 και είναι λάθος να κρατούν κάποιοι, μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών τους εργαζόμενους έξω απο αυτή την λύση»

Πέραν αυτών, ο υφυπουργός αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ είπε «Μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Υπάρχουν πολλές απόψεις, θα πω ότι η ΕΡΤ για να αναδιοργανωθεί έπρεπε να αναδιοργανωθεί από το μηδέν» εξηγώντας «επικρατούσε μια αντίληψη κουλτούρας και πολιτικών αποφάσεων και ένα δημοσιοϋπαλληλικό πνεύμα που δεν ταιριάζει σε ΜΜΕ. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η ΕΡΤ ήταν πλέγμα παγιωμένων δομών που εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια δημιουργικής δουλειάς… μια συλλογή ανεξάρτητων φέουδων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» λέγοντας «δεν υπάρχει καμία λογική να βγαίνει κρατικό περιοδικό ραδιοτηλεόρασης που κοστίζει 1 εκατ. ευρώ»

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...