Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στις 24 Ιουλίου ξεκινά η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιουλίου, για πρώτη φορά, η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ούχοι μετά τους ελέγχους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας σε συνεργασία με τον ΟΓΑ προχωρούν στην καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομά­των.

Η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ύχοι μετά τους ελέγχους.

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά τη φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

«Η εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ενιαίου και διαφανούς συστήματος απονομής των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί με την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος TaxisNet συμβάλλει στον εξορθολο­γισμό και εκσυγχρονισμό του συστήματος οικογενειακών παροχών, χωρίς γραφειοκρατία, με δίκαιο τρόπο και βάσει των εισοδημάτων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου.

«Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αρμόδια για το σχεδιασμό της οικογενειακής πολιτικής, σε συνεργασία με τον Ο.Γ.Α. και τη Γ.Γ.Π.Σ. εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτη η καταβολή των επόμενων δόσεων για το 2013», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...