Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

3.731 «φορο-ράμπο» θα σαρώσουν τις επιχειρήσεις

Δημιουργείται νέο σώμα 3.731 «φορο-ράμπο» για τα έσοδα. Θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο για την έκδοση αποδείξεων, για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, απόδοση ΦΠΑ, έρευνες σε ελεύθερους επαγγελματίες για πιθανή απόκρυψη εσόδων, για λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και τσιγάρων.

Θα προκύψει από το «σπάσιμο» στα δύο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα αναλάβει από το φθινόπωρο όλες τις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ που αφορούν τον προληπτικό και προσωρινό φορολογικό έλεγχο και ειδικά τους ελέγχους στον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, αυτό θα έχει ως συνέπεια το 50% του προσωπικού της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ, δηλαδή περίπου 350 άτομα, να υπαχθεί στη ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων).
Βάσει της απόφασης του Γιάννη Στουρνάρα, στη ΓΓΔΕ θα αντιστοιχούν εφεξής 3.731 υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα και στο ΣΔΟΕ 360 άτομα.

Οι 670 υπάλληλοι από τους 3.731 θα τοποθετηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι 3.061 υπάλληλοι θα κατανεμηθούν σε 61 εφορίες πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...