Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το ραντεβού στο «Πρυτανείο» που έμπλεξε τον Καρχιμάκη

Μετά την ανάληψη της υπόθεσης του σχεδίου δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας. Ως ηθικός αυτουργός της κακουργηματικής αυτής κατηγορίας καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα έχει ήδη απολογηθεί υπάλληλος της ΕΥΠ ο οποίος φέρεται να έδινε τα έγγραφα στον κ. Καρχιμάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ανακριτής έφτασε στον πρώην υπουργό και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ μετά από αναφορά στην οποία η υπογράφουσα ισχυριζόταν ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2005 ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να κανονιστεί συνάντηση με τους συνδικαλιστές της υπηρεσίας.

Η υπογράφουσα την αναφορά ισχυρίζεται ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Πρυτανείο» στο Κολωνάκι, σύμφωνα με την Real. Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Καρχιμάκης απευθυνόμενος στην υπογράφουσα είπε: «Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά».

Ο τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας έχει ήδη καλέσει σε απολογία την υπάλληλο της ΕΥΠ με την οποία ο Καρχιμάκης είχει τον προαναφερθέντα διάλογο. Η κατηγορούμενη απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους . Η ίδια πάντως αρνήθηκε ότι έχει γίνει τέτοιου είδους συζήτηση με τον κ. Καρχιμάκη. Ο πρώην υπουργός αρνείται, επίσης, την κατηγορία που του αποδίδεται και κάνει λόγο για σκευωρία.

Ας σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ σιώπησε εκκωφαντικά από την αρχή της υπόθεσης και δεν έχει πάρει θέση απέναντι στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...