Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απεβίωσε ο Γιάννης Καλαμίτσης, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός του ραδιοφώνου

Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε την Κυριακή ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός του ραδιοφώνου και δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» με νεφρική ανεπάρκεια.

Σύντομο βιογραφικό του Γιάννη Καλαμίτση

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα).

Από τις 8 Νοεμβρίου 2008 παρουσιάζει, μαζί με το γεωπόνο Χρήστο Μαρλαντή, την εκπομπή οικολογικού ενδιαφέροντος «Μην πατάτε το πράσινο», στην ΕΡΤ-1, με θέμα τα φυτά.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

Ο Πρωθυπουργός για τον Γιάννη Καλαμίτση

 Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Καλαμίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Το ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει για το θάνατο του δημοσιογράφου : «Ο Γιάννης Καλαμίτσης, οξύς και ευαίσθητος μαζί, καίριος και ευθύβολος, υπήρξε μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση στον χώρο του Τύπου. Ένας έντιμος άνθρωπος με ιδιόρρυθμο ύφος που αγαπήθηκε ακριβώς γιατί ήταν πηγαίο και αληθινό».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τον Γιάννη Καλαμίτση

"Αντίο" στον Γιάννη Καλαμίτση που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή είπε μέσω Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.

"Πικρός αποχαιρετισμός στον Γιάννη Καλαμίτση,τον φίλο που γνώρισα το 1983 στη Μεσημβρινή και στάθηκε δίπλα μου στον Real FM και τη Realnews" έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.


Ο Τέρενς Κουίκ για τον Γιάννη Καλαμίτση

 "Γιάννη Καλαμίτση καλό ταξίδι.Ήμουνα άλλος ένας από τους τυχερούς που συνεργάστηκαν μαζί σου και μάλιστα τα πρώτα χρόνια του ΑΝΤ1.Σε ευχαριστώ" έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...