Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Aχόρταγοι οι εμπλεκόμενοι στην μεγάλη απάτη στον Οίκο Ναύτου - Ήθελαν να «χτυπήσουν» κι άλλα Ταμεία

Kαι δεύτερο ασφαλιστικό ταμείο είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι εμπλεκόμενοι στη μεγάλη απάτη στον Οίκο Ναύτου. Από τις καταγραφές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκύπτει εμπλοκή κι άλλων προσώπων στην υπόθεση, ενώ εντύπωση προκαλεί η υπεροπτική συμπεριφορά της υπαλλήλου που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, καθώς στις συνομιλίες της επικαλείται με στόμφο την κομματική της ιδιότητα και τις γνωριμίες της με άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση απολογούνται την Τρίτη  στον ανακριτή για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας.

Η αποκάλυψη της κομπίνας στον Οίκο Ναύτου έδωσε το έναυσμα για τη διενέργεια έρευνας σε όλα τα Ταμεία του ΕΟΠΥΥ,  με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, από το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης ώστε να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα πλην των έξι κατηγορουμένων εκ των οποίων οι τέσσερις είναι υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου.

Προκύπτει επίσης σαφώς ότι οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω παρουσία εισαγγελέα, ετοίμαζαν ανάλογες απάτες - με είσπραξη μεγάλων ποσών - σε βάρος κι άλλων ασφαλιστικων ταμείων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν και όσα αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση ο ιδιοκτήτης της κλινικής που συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές ώστε να συλληφθούν οι υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης του πρότειναν εκτός από την κομπίνα με τον Οίκο Ναύτου, να κάνουν το ίδιο και με άλλα ταμεία: «Τους ενημέρωσα πως το μόνο ταμείο από το οποίο έχω εισπράξει χρήματα είναι το ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τότε ο Σ. Γκ. (σ.σ.: εκ των κατηγορουμένων) με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό της προηγούμενής μου πληρωμής και του απάντησα περίπου 1,3 εκατ. ευρώ. Εκείνος κάνοντας σχετικό μορφασμό μου έδειξε ότι ενθουσιάστηκε με το ύψος του ποσού. Μου είπε ότι θα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα να πληρωθώ εκ νέου για τις οφειλές που είχα πληρωθεί ήδη από το Ταμείο».

Όσο  για την υπάλληλο του Οίκου του Ναύτου, στην οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη δικογραφία, σε καταγεγραμμένες συνδιαλέξεις της εμφανίζεται να επικαλείται την κομματική της ιδιότητα αλλά και πρόσωπα από τον ίδιο πολιτικό χώρο, ενώ φαίνεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με πρόσωπα που είχαν την ευθύνη του επίμαχου Ταμείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...