Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ισχυρή έκρηξη στη Λάρισα σε πολυκατοικία όπου μένει εισαγγελέας!


Έκρηξη μυστήριο μεγάλης ισχύος και με τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα αναστατώνοντας μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, και ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός ώστε έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε βομβιστική ενέργεια, ενώ στο σημείο -το οποίο είναι αποκλεισμένο- βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω πολυκατοικία μένει εισαγγελέας η οποία είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Ωστόσο, να σημειωθεί πως την ώρα της έκρηξης δε βρισκόταν στο σπίτι της καθώς έλειπε με άδεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο οποίος αποτελούταν από περίπου 5 κιλά δυναμίτιδα.

Οι πρώτες μετά την τρομακτική έκρηξη εικόνες θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη. Ζημιές σημειώθηκαν δε σε ακτίνα 80 μέτρων, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Τοίχοι στην πολυκατοικία κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και τα σπίτια ολόκληρης της περιοχής, κατεστραμένα κουφώματα και αυτοκίνητα από τις γύρω πολυκατοικίες με τους συγκεντρωμένους κατοίκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας εκκενώθηκε και η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη.

Στο σημείο της έκρηξης δίπλα σε εσωτερικό υποσταθμό της ΔΕΗ έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Συνεργεία της ΔΕΗ και της εταιρίας φυσικού αερίου κλήθηκαν να ελέγξουν τα δίκτυά τους προκειμένου να ερευνηθεί πιθανή σύνδεση της έκρηξης με κάποιο δίκτυο κοινής ωφέλειας.

Αποκλείοντας οι τελευταίοι κάθε περίπτωση σύνδεσης της έκρηξης με τα δίκτυα της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου και σε συνδυασμό με ερωτηματικά από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών στην αποκλεισθείσα περιοχή έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται στο σημείο και συγκεντρώνουν υλικό αναζητώντας μάλιστα πιθανές κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την eleftheria.gr στο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας προσήχθη άγνωστος προκειμένου να ερευνηθεί η παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη. Στο μεταξύ από τους αστυνομικούς και τους περίοικους ειδοποιήθηκαν οι καταστηματάρχες, των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές καθώς και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, που έλειπαν για διακοπές, ενώ έκδηλος ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία των ενοίκων για τα σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα της πολυκατοικίας ενώ άγνωστη παραμένει η έκταση των καταστροφών στα δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...