Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Μη χαίρεστε με τα δωράκια Σόιμπλε - Στουρνάρας: Επενδύετε στην απαισιοδοξία

Αντιπαράθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Οικονομικών σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. «Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι... ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή» τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του και ότι επενδύει στην απαισιοδοξία.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο Α. Τσίπρας είπε: «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...».

Σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι «αποτελεί προσωρινό δώρο του κου Σόιμπλε με αστερίσκο, να παρθεί πίσω αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή και τα κακά αποτελέσματα στα έσοδα. Αντί να παρουσιάζετε προσωρινά μέτρα και να ενοχοποιείτε τον κόσμο για την απόσυρση σε έξι μήνες, μονιμοποιείστε το 13% στην εστίαση και ενισχύστε το ΣΔΟΕ και ελάτε σε συνεννόηση με τον κόσμο της εστίασης ώστε να έχει η μείωση άμεσο αντίκρισμα στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους στην εστίαση».

Από την πλευρά του, ο Γ. Στουρνάρας είπε στην Α. Τσίπρα:

«Δεν είπατε την αλήθεια και το ξέρετε. Έχετε πέσει έξω στις προβλέψεις σας και επενδύετε στην απαισιοδοξία, ενώ εμείς στην αισιοδοξία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 8% το πρώτο τετράμηνο. Ήδη χαλαρώνουν κάπως οι όροι του Μνημονίου. Πριν λίγο καιρό μειώσαμε και το ειδικό τέλος στα ακίνητα κατά 15%, αλλά δεν είπατε τίποτε» σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:

«Όσους έχουν εισόδημα ή σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, προσπαθούμε να τους ελαφρύνουμε με το πολυνομοσχέδιο. Καταθέσαμε τόσες προσθήκες για πολυτέκνους και αναπήρους. Ένδειξη της δικής σας πολιτικής, είναι αυτό που προσπάθησε να κάνει η Κύπρος πριν λίγο καιρό - και είδαμε το αποτέλεσμα».
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...