Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η Lamborghini Aventador και τα... αργίτικα πορτοκάλια

Το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα της νέας Aventador LP 700-4 φέρει την ονομασία «Arancio Argos», που δεν της δόθηκε καθόλου τυχαία. Τα φημισμένα αργίτικα πορτοκάλια ήταν η έμπνευση για τη σχεδιαστική ομάδα του συγκεκριμένου μοντέλου της Lamborghini, που βάφτηκε στο χαρακτηριστικό χρώμα του τοπικού προϊόντος της πελοποννησιακής πόλης.
Πλέον, στο άκουσμα της λέξης «Αργος» οι συνειρμοί θα οδηγούν και στη νέα αστραφτερή Lamborghini, χάρη στην πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης κ. Δημήτρη Καμπόσου να συνδέσει το ξακουστό εσπεριδοειδές του Αργους με το ιταλικό super car. Μια σύνδεση που θυμίζει τη θεωρία του χάους ως η πεταλούδα-ιδέα που πετά στο μυαλό του δημάρχου και φτιάχνει «αργίτικες» Lamborghini στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Αργους, όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος του ανέφερε ότι γνωρίζει κάποιον από τους σχεδιαστές της Lamborghini, δίνοντας στον δήμαρχο την ιδέα να του μεταφέρει την πρόταση να ονομαστεί το νέο μοντέλο της με το όνομα του Αργους. «Ολα τα ονόματα των αυτοκινήτων της συγκεκριμένης φίρμας προέρχονται από τα αντίστοιχα ξακουστών -στις αρένες της Ισπανίας- ταύρων. Αφού υπήρχε αυτή η επαφή με τον φίλο μου και τον σχεδιαστή της Lamborghini, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να διαφημίσουμε την πόλη μας. Πράγματι, ήρθαν δύο εργαζόμενοι της Lamborghini, τους ξεναγήσαμε στο Αργος και φεύγοντας πήραν μερικά πορτοκάλια. Υστερα από καιρό μας ειδοποίησαν ότι το νέο χρώμα με το οποίο θα βάψουν το καινούριο μοντέλο τους, την Aventador LP 700-4, θα έχει την ονομασία “Arancio Argos”, που είναι το ιδιαίτερο χρώμα των πορτοκαλιών του Αργους. Αυτό το είδαμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Είναι γνωστό ότι κάποια χρώματα αποτελούν ορόσημο για μοντέλα αυτοκινήτων όπως είναι το κόκκινο της Ferrari, το βαθύ πράσινο της Lotus και το πορτοκαλί της Lamborghini.
Ο δήμαρχος Αργους, μετά την παρουσίαση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στη Διεθνή Εκθεση της Γενεύης, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στους υπεύθυνους της Lamborghini και παράλληλα τους κάλεσε να φέρουν στο Αργος το νέο μοντέλο προκειμένου να το φωτογραφήσουν στις Μυκήνες και έτσι να προβληθεί ευρέως η περιοχή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το πορτοκαλί χρώμα στη Lamborghini έχει τη δική του ιστορία. Τη δεκαετία του 1970 το ταχύτερο και ακριβότερο μοντέλο της Lamborghini, η Miura SVJ, είχε πορτοκαλί χρώμα, όπως αργότερα και οι Diablo. Τώρα, με το Arancio Argos, φαίνεται ότι η Lamborghini επιστρέφει ξανά στο πορτοκαλί χρώμα και μάλιστα με τη βούλα του ελληνικού προϊόντος.

Ο νέος τύπος χρώματος της Aventador, το Arancio Argos, θα διατίθεται στους αγοραστές μόνο κατόπιν παραγγελίας. Oποιος, βέβαια, ονειρεύεται να κρατήσει στα χέρια του το τιμόνι τη νέας Lamborghini Aventador LP700-4 των 700 ίππων θα πρέπει να γνωρίζει ότι η τιμή της φτάνει τις 255.000 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ. Και είναι μάλλον προφανές ότι οι περισσότεροι θα αρκεστούν στα αργίτικα πορτοκάλια, που έχουν και το ίδιο χρώμα.







Πηγή:protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...