Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Eργαζόμενοι κατέλαβαν τον Οίκο Ναύτου

Σε απ’ αόριστον κατάληψη του κτιρίου του Οίκου Ναύτου, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει από την 1η Απρίλη τον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος τόνισε ότι για τα πολύ σοβαρά περιστατικά υγείας που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας, έχει δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή από τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου που θα εξετάζει αυτά τα περιστατικά κατά περίπτωση για διεκπεραίωση.

Ανέφερε, επίσης, ότι η απόφαση για ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ έγινε χωρίς καμία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία διάταξη που να διασφαλίζονται, στο σύνολό τους, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και οι παροχές των ασφαλισμένων.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βαρβάρα σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η εξαθλίωση της περίθαλψης συνεχίζεται με αυτό το ξαφνικό της ένταξης του Οίκου Ναύτου των ασφαλισμένων ναυτικών στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί και είναι σε πλήρη αποσύνθεση και χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη».

«Αυτό που θέλουν είναι να πάρουν την περιουσία και τις εισφορές των ασφαλισμένων ναυτικών και να καταργήσουν κεκτημένα δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων», πρόσθεσε η κ. Ανεμοδουρά, σημειώνοντας ότι «η περίοδος που διανύουμε δεν είναι για πειραματισμούς κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Τα ναυτεργατικά σωματεία συντονίζουν τη δράση τους και θα προχωρήσουν σε απεργιακούς αγώνες δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...