Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Έφοδος της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση για το "κούρεμα" !

Στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ, όπου συνεδρίαζε το διοικητικό του συμβούλιο με αντικείμενο τη συμμετοχή του ταμείου στο PSI, εισέβαλλαν το μεσημέρι της Τρίτης δημόσιοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων και σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που «θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων».

Τονίζει ακόμη ότι «θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων», ενώ θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αναφερόμενος σήμερα στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε πως «τα διοικητικά συμβούλια αποφασίζουν με βάση το δικό τους σκεπτικό» και συμπλήρωσε πως «αναλύσαμε τι σημαίνει η συμμετοχή ή μη στο PSI».

«Ξεδιάντροπη ληστεία» σε βάρος των εργαζομένων και των νέων χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το «κούρεμα» στα ομόλογα των ασφαλιστικών Ταμείων. Παράλληλα εκφράζει την εκτίμηση ότι οι τεράστιες απώλειες των Ταμείων «θα γίνουν το αυριανό άλλοθι για να φέρουν ένα νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα». «Με αυτή τη ληστεία και με όσες ακόμα έχουν διαπράξει στα αποθεματικά κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με δανεικά και αγύριστα, χρηματιστήρια, τοξικά ομόλογα, εισφοροαπαλλαγές, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν χάσει αστρονομικά ποσά», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για «εγκληματική και ληστρική πράξη» κάνει λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. «Αποτελεί κορύφωση της καταλήστευσης των αποθεματικών τους από τις κυβερνήσεις που, σε συνδυασμό με την αύξηση της εισφοροδιαφυγής, τις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών και την απώλεια εσόδων λόγω της έκρηξης της ανεργίας και το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων, καθιστούν σχεδόν βέβαιη τη χρεοκοπία τους και την αδυναμία να πληρωθούν οι συντάξεις», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...