Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τόμσεν: Δεν φταίει το πρόγραμμά μας, φταίνε οι Ελληνες

Kάθε ευθύνη για την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα αποποιήθηκαν τα μέλη της Τρόικα κατά την «ανάκριση» τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από οργανωμένα συμφέροντα που βάζουν προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις και στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών απειλείται το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Πολ Τόμσεν.

Σημείωσε ότι υπάρχει χάσμα ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας της τάξεως του 15%, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει εάν η χώρα γίνεται συνεχώς φτωχότερη.

Μάλιστα ο κ.Τόμσεν είπε ότι δεν φταίει το πρόγραμμα της Τρόικα αλλά οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει μεταρρυθμίσεις. Γι αυτό και απέτυχαν, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρέν, μιλώντας μιλώντας κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε πως ο τρέχων ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και της προσαρμογής στην Ελλάδα είναι κάθε άλλο παρά επαρκής ώστε να γίνουν βιώσιμα τα δημοσιονομικά της ή για να κλείσει το κενό ανταγωνιστικότητας.

Η γενική διεύθυνση Εσωτερικών Πολιτικών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε ενημερωτικό σημείωμα κάνει λόγο για στοιχεία αβεβαιότητας στο ελληνικό πρόγραμμα, ακόμα και εάν επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020, καθώς πολλοί θεωρούν ότι θα παραμένει μη βιώσιμο.

Χαρακτηρίζει ακόμη τις επικείμενες εκλογές ως στοιχείο που επιτείνει την πολυπλοκότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...