Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αναστέλλουν τη λειτουργία κλινικής που δεν λειτούργησε ποτέ!

Χιλιάδες ευρώ ξοδεύουν οι Κρητικοί για επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα

Αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον Μάιο του 2011 προς τους πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, ότι η καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα ξεκινούσε τη λειτουργία της, εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ και ανακοινώνεται μάλιστα από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι αναστέλλεται η λειτουργία της, όπως καταγγέλλει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Το μόνο που χρειαζόταν για να ανοίξει η καρδιοχειρουργική κλινική ήταν ο διορισμός με την ανάλογη σχετική πίστωση γιατρού μέλους ΔΕΠ που έχει επιλεγεί για τη διεύθυνση αυτής της κλινικής. Όπως προκύπτει μάλιστα από έγγραφο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ εγκρίνεται η συνέχιση εκπαίδευσης για 2 χρόνια ειδικευόμενου γιατρού στο Ωνάσειο λόγω αναστολής της καρδιοχειρουργικής μονάδας του νοσοκομείου.

Η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα προσέφερε σημαντική βοήθεια στην τοπική κοινωνία, καθώς κάθε χρόνο περίπου 600 Κρητικοί υποβάλλονται σε επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος που φθάνει τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...