Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επεισόδια και ρίψη χημικών από την αστυνομία στο Ηράκλειο [βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο και πριν καν ξεκινήσει η παρέλαση στο Ηράκλειο, ενώ η ΕΛΑΣ έκανε και ρίψη χημικών με αποτέλεσμα αρκετοί Ηρακλειώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση να αποχωρήσουν.

 Στον χώρο της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν πολλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες που έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και με πανό και συνθήματα καταφέρθηκαν κατά των πολιτικών και του μνημονίου. Στη συνέχεια με αντιμνημονιακά συνθήματα πραγματοποίησαν την δική τους «παρέλαση» διαμαρτυρίας

Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος απηύθυνε έκκληση προς όλους τονίζοντας πως «είμαστε όλοι αδέλφια» και ζήτησε απ' όλους να σεβαστούν τη σημερινή ημέρα και να γίνει η παρέλαση .

Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν από το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης και στην Αθήνα όταν άνδρες των ΜΑΤ απομάκρυναν πολίτες-κυρίως ηλικιωμένους-που προσπάθησαν να πλησιάσουν στην εξέδρα των επισήμων και να φωνάξουν συνθήματα.

Η αστυνομία τους περικύκλωσε και έστησε ανθρώπινο τείχος εμποδίζοντας τους και αναγκάζοντας τους έτσι να οπισθοχωρήσουν εν μέσω αποδοκιμασιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...