Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πόσα χρωστάει το ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ;

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με την προκλητική τροπολογία που επιχείρησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να περάσουν από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα ρυθμίζονταν τα δάνεια των κομμάτων προς τις Τράπεζες, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» άμεσα οι κρατικές επιχορηγήσεις.

Πέραν από την προσπάθεια να ευνοηθούν και πάλι τα πολιτικά κόμματα, την ώρα που χιλιάδες δάνεια ιδιωτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία παρέλειψαν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το δυσθεώρητο χρέος τους, προς τους εργαζόμενούς τους, τις τράπεζες και το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποπληρώσει τους εργαζόμενούς του για μήνες, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σχεδόν καθημερινά πλέον σε κινητοποιήσεις. Παράλληλα, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ χρωστά πολλά εκατομμύρια και στο ΙΚΑ, εξαιτίας της τραγικής πλέον έλλειψης ρευστότητας στην οποία έχει περιέλθει.

Αυτή η πληροφορία όμως δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή και δημιουργούνται εύλογες απορίες, εάν η απόκρυψη αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλος είναι παράλληλα και Διοικητής του ΙΚΑ.

Ο ίδιος ο κ. Σπυρόπουλος μάλιστα ήταν αυτός που δια του τύπου ανακοίνωσε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην εν λόγω προκλητική τροπολογία.

Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά να μάθει το ακριβές ποσό των οφειλών προς το Δημόσιο, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επιπλέον, θέτει το πολιτικό και ηθικό ζήτημα της διττής ιδιότητας του κ. Σπυρόπουλου, την ώρα που ιδιώτες για πολύ μικρότερες οφειλές προς το ΙΚΑ, έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...