Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Financial Times: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»

Mε σκληρό τίτλο οι Financial Times σχολίασαν τις παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα, αναφέροντας πως η χώρα μας είναι «η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης».

Το άρθρο υπογράφει ο Βόλφγκαγκ Μίνχαου, συντάκτης Ευρωπαϊκών θεμάτων στην γνωστή οικονομική εφημερίδα. Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στη χώρα μας το δημοσίευμα σχολίαζε δηκτικά πως «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία».

«Η δυσπιστία προς την Ελλάδα είναι κατανοητή, για αυτό ο κ. Σόιμπλε θέλει να αποφύγει μια 'λάθος' δημοκρατική επιλογή», αναφέρει το άρθρο, χαρακτηρίζοντας όμως «απίστευτα υπερβολικές» τις διαβεβαιώσεις που ζητούνται από τη χώρα. Ενώ υποστηρίζει πως «η ίδια η Γερμανία δεν θα ήθελε να εφαρμόσει αυτά που ζητά από την Ελλάδα».

Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο ανυπόφορη που θα θέλουν οι ίδιοι να χρεοκοπήσουν και να φύγουν από την Ευρωζώνη, ενώ επισημαίνει ότι «η κ. Μέρκελ δεν θα ήθελε να πιαστεί επ' αυτοφώρω με ένα όπλο που καπνίζει. Είναι μια στρατηγική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανεύθυνη»..
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...