Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ: Κατεδαφίζονται τα δύο "μεγάλα" κόμματα !

Πτώση της δύναμης και των δυο μεγάλων κομμάτων (κατά 2 μονάδες), συρρίκνωση του δικομματισμού στο 32,5%, και σαφές προβάδισμα της ΝΔ κατά 6,3 μονάδες, καταγράφει το γκάλοπ της GPO (για την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη), τα ευρήματα του οποίου αναδεικνύουν την τεράστια απαισιοδοξία και τον φόβο των πολιτών για το αύριο.

Βλέποντας ότι οι θυσίες των δυο τελευταίων χρόνων δεν έχουν πιάσει τόπο, η πλειοψηφία έχει βεβαιωθεί πλέον ότι ο δρόμος των Μνημονίων δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 78,2% φοβάται ότι δεν ξεπεράστηκε ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παρά τα επώδυνα μέτρα (τα οποία το μεν 48% θεωρεί αναγκαία, το δε 45,1% όχι).

Δυο στους τρεις πολίτες θεωρούν ότι δεν υπήρξε καν διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, έξι στους δέκα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε το σωστό για τη χώρα κλείνοντας αυτή τη συμφωνία και περίπου το 50% εκτιμά ότι η μετεκλογική κυβέρνηση μπορεί να κάνει νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αλλά ποια μετεκλογική κυβέρνηση;

Μια κυβέρνηση συνεργασίας λέει η μεγάλη πλειοψηφία (το 63,1%) .

Με ποιον πρωθυπουργό;

Με τον Αντώνη Σαμαρά απαντά το 20%, τον Βενιζέλο το 16,5%, τον Παπαδήμο μόνο το 6,3%, τον Κουβέλη 5,6%, τον Τσίπρα το 3%.

Και πότε να γίνουν οι εκλογές;

Η μεγάλη πλειοψηφία (62,2%) απαντά τον Απρίλιο -το 32,4% θέλει να γίνουν αργότερα.

Η πρόθεση ψήφου της GPO:

NΔ: 19,4

ΠΑΣΟΚ: 13,1

Δημοκρατική Αριστερά:12

ΚΚΕ: 9,5

Σύριζα: 8,5

Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5

Οικολόγοι: 1,9

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 27,5
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...