Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στους δρόμους οι Ισπανοι

Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και οι περικοπές δαπανών καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας και στην Ισπανία. Με αυτό το σύνθημα, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων Comisiones Obreras και UGT, δήλωσαν ότι μέχρι και μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε 57 πόλεις. Στη Μαδρίτη διοργανώθηκε μια από τις ογκοδέστερες διαδηλώσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση. Οι δρόμοι γέμισαν με ανθρώπους κάθε ηλικίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Aτότσα μέχρι την πλατεία Σολ στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που μέχρι σήμερα φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο (23%) και πολλοί πολίτες φοβούνται ότι αποκτώντας οι επιχειρήσεις μεγαλύτερες εξουσίες, θα υπάρξει νέο κύμα απολύσεων και νέα συμβόλαια που δεν θα εξασφαλίζουν δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...