Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη 19χρονος για λεηλασία σε κατάστημα με φωτογραφικά είδη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και η φωτογραφία 19χρονου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας και σε λεηλασία καταστημάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο νεαρός συνελήφθη το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που διαπραγματευόταν την πώληση κλοπιμαίων.


Οπως επισημαίνεται τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, και σε βάρος του 19χρονου «ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας - καταστήματος που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών».
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο νεαρός μαζί με την 17χρονη φίλη του, υπήκοος Ουκρανίας, την περασμένη Κυριακή συμμετείχε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των οποίων μαζί με άλλα άτομα λεηλάτησαν κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή των Εξαρχείων, αφαιρώντας προϊόντα από το κατάστημα.

Ο 19χρονος μαζί με την φίλη του συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός ψηφιακού μετρητή απόστασης, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 17χρονης ανήλικης στην περιοχή των Εξαρχείων, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν άλλες τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, ένας φωτογραφικός φακός και ένα μονόκυαλο, που αποτελούν μέρος των κλοπιμαίων.

Η αξία των αντικειμένων αυτών εκτιμάται, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.

Ο 19χρονος και η ανήλικη φίλη του οδηγήθηκαν την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...