Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μια μεγάλη επένδυση με 100 θέσεις εργασίας φεύγει από τον Β. Έβρο για την Τουρκία...

«Αποχαιρετά» τη χώρα μας με κατεύθυνση την Τουρκία η επένδυση Ζεόλιοθου στα Πετρωτά Έβρου, κόστους άνω των 40 εκατ. ευρώ και δυνατότητας δημιουργίας έως και 100 θέσεων εργασίας, η οποία είχε χρηματοδότηση από την κρατική γερμανική επενδυτική τράπεζα KFW.

Η εν λόγω επένδυση «ταλαιπωρείται» πάνω από μία επταετία, ενώ οδήγησε ακόμη και σε εσωκομματική «σύγκρουση» στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρει το inpost.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιωτική κοινοπραξία με το διακριτικό τίτλο, «Geo-Vet», που θα υλοποιούσε την επένδυση στη Θράκη, έχει διερευνήσει σχετικά και τη γειτονική χώρα και τουλάχιστον ένα μέρος των κεφαλαίων, ενδεχομένως και το μεγαλύτερο, παίρνει «ρότα» για την Τουρκία, αντί για την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αρχικά αναλάβει να υλοποιήσει την επένδυση στη Θράκη, κατόπιν σύμβασης που υπέγραψε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αλλά η διαδικασία σταμάτησε με παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος προέκρινε τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Όμως ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός δεν έχει γίνει και έτσι η εταιρεία στρέφεται στην Τουρκία, όπου κατά τις ίδιες πληροφορίες, το εγχείρημα για την εξόρυξη ζεόλιθου θα έχει μικρότερο κόστος.

Παράλληλα η επιχείρηση έχει προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης, που δεν της επιτρέπει να προχωρήσει στην επένδυση, ενώ μάλλον θα υποβάλει και μηνύσεις κατά φυσικών προσώπων, τα οποία κρίνει ότι με πράξεις ή παραλείψεις τους, έβλαψαν τα συμφέροντά της.

Το θέμα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία του Έβρου και το ανακίνησε εκ νέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή και πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανοιχτή «κόντρα» με το Γιάννη Μανιάτη.

Ακόμη πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου,  κατέθεσε ερώτηση, όπου αναφέρει πως για την επένδυση υφίστανται «εμφανή τα σημάδια της ασυνεννοησίας των διαφόρων συναρμοδίων του ελληνικού κράτους».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...