Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Νέες απολύσεις και μειώσεις αποδοχών στο MEGA


Οι απολύσεις στο Mega  είναι γεγονός. Έτσι, όπως διαβάζουμε στο "ΠΑΡΟΝ" θα συνεχιστεί το κύμα απολύσεων στο MEGA που αναμένεται να συνδυαστούν με μειώσεις αποδοχών και τετραήμερη εργασία.

Έχοντας εργαστεί επί  21 χρόνια και οργανώσει το τμήμα παραγωγής, απολύθηκε από το Mega, ο Φίλιππος Σαπουντζάκης… Το κρίτηριο για την απομάκρυνσή του δεν έγινε γνωστό.

Πριν λίγες μέρες απολύθηκε από το Γραφείο Θεσσαλονίκης ο αθλητικός ρεπόρτερ του καναλιού Περικλής Στέλλας , που είχε συμπληρώσει 20 χρόνια "θητείας" στο Μεγάλο Κανάλι.

Πρόσφατα είχε απολυθεί και η ανταποκρίτρια από την Θεσσαλονίκη, Λευκή Γεωργάκη και ο  αθλητικογράφος Τέλης Τσιπιανίτης, ο οποίος βρισκόταν για σειρά ετών στο MEGA, ύστερα από επιτυχημένη πορεία στην εφημερίδα  "Καθημερινή" και στην ΕΡΤ.

Εκτός από αυτό έχει αποφασιστεί και η δραστική συρρίκνωση του γραφείου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από το εργατικό και το λειτουργικό κόστος.

Οι δύσκολες εποχές και οι δυσάρεστες συνέπειες δίνουν το "παρών" στα περισσότερα Μ.Μ.Ε. Εξαίρεση από αυτά δεν αποτελεί ούτε το ΜΕΓΚΑ, το οποίο φημολογείται ότι θα περάσει σε αρκετές απολύσεις γνωστών δημοσιογράφων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Κρίση στα media, αλλά και την διαφημιστική αγορά...

Στον ALPHA και στο ΡΑΔΙΟ9

 Την ίδια ώρα, στον Alpha, προτάθηκε να γίνει μείωση αμοιβής στους συντάκτες του καναλιού που δίνουν ρεπορτάζ και στο Ράδιο Εννέα. Αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι από αυτούς, να σταματήσουν τη συνεργασία τους.

Στο STAR

Στο Star, οι εσωτερικοί συντάκτες που εργάζονταν 6 ώρες, στο εξής θα δουλεύουν 8ωρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, για δεύτερη φορά η μισθοδοσία καθυστέρησε 10 ημέρες και η πληρωμή έγινε σε δόσεις...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Περισσότερες από 200 απολύσεις ζήτησε από την διοίκηση του Mega, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο μέτοχος του καναλιού, Γ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...