Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει γρήγορα


Να επιμείνουμε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και όχι να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα ή να μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κα Μπακογιάννη μετά τη, μιάμισης ώρας, συνομιλία της με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός της και τις προτάσεις που έχει καταθέσει για συμμετοχή της ΕΚΤ στο «κούρεμα» και για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης, με επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων.
«Είχαμε μια μακρά συζήτηση για το θέμα των διαπραγματεύσεων. Ένα είναι σαφές: Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και στις μεταρρυθμίσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές έχει ανάγκη η χώρα και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εκεί πρέπει να επιμείνουμε και όχι σε συμβολισμούς, όπως είναι αυτός του ελάχιστου μεροκάματου ή του 13ου και 14ου μισθού», δήλωσε η κα Μπακογιάννη.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI, η κα Μπακογιάννη ανέφερε πως ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή και πως είναι σαφές ότι έχουν γίνει βήματα και κάθε δική της τοποθέτηση αυτή τη στιγμή θα ήταν πρόωρη.
Σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως ενημερώθηκε από τον κ. Παπαδήμο για τη συζήτηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων και τόνισε πως το κυριότερο αυτή τη στιγμή είναι να πετύχει η διαπραγμάτευση και να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
«Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος δρόμος στον οποίο πρέπει να πετύχουμε. Όταν αυτό «κλείσει», τότε θα είναι η ώρα που θα μιλήσει ο λαός. Αν αυτό είναι το Απρίλιο ή το Μάιο, λίγη σημασία έχει και λίγους ανθρώπους ενδιαφέρει», συνέχισε.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης μέχρι το Φθινόπωρο, η πρόεδρος της Συμμαχίας είπε ότι «οι ανάγκες της χώρας είναι ο υπέρτατος νόμος και η επικράτηση της κοινής λογικής επιβεβλημένη».
Τέλος σε ό,τι αφορά το θέμα του ελλείμματος του 2009, η κα Μπακογιάννη είπε πως είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χωρίς πολιτικό κίνητρο.
«Η ιστορία με τα νούμερα πρέπει κάποτε να κλείσει σ' αυτή τη χώρα. Παιχνίδια με τους αριθμούς δεν πρέπει να γίνονται. Ας δούμε πως αυτό μπορεί να διασφαλιστεί για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...