Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κοσκωτάς, Ψωμιάδης, Ραπτόπουλος, Μπατατούδης, Βοσκόπουλος, Μισούνοφ στην λίστα με τα μεγάλα χρέη στο Δημόσιο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ
Τρανταχτά ονόματα καλλιτεχνών, αθλητών και επιχειρηματιών φιγουράρουν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Κοσκωτάς και ο αδελφός του Σταύρος, ο Παύλος Ψωμιάδης, ο Ιωάννης Ραπτόπουλος, ο Γιώργος Μπατατούδης, όπως επίσης ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος και ο παλιός μπασκετμπολίστας του Άρη Μιχαήλ Μισούνοφ. Τα ποσά που οφείλει καθένας από τους 4.151 μεγαοοφειλέτες της λίστας του υπουργείου Οικονομικών κυμαίνονται από 172.000 ευρώ έως και 952 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 14,87 δισ. ευρώ.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις διακρίνει κανείς τα ονόματα επιχειρηματιών που κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσεις τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές, εγείροντας αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με τον τρόπο που εξασφάλιζαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά προκειμένου να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
 Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος: Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του «παραδικαστικού νο 2» οφείλει 166 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο και κατά το παρελθόν φέρεται να είχε εμπλακεί και σε υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού. Παρά τις οφειλές του όμως εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά για το πώς κατάφερνε να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες φορολογικές ενημερότητες. Το θέμα χρίζει εισαγγελικής παρέμβασης, καθώς, πρέπει να φανεί το ποιος διευκόλυνε το συγκεκριμένο οφειλέτη με τις τόσες εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη να λαμβάνει τα πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ιωάννης Ραπτόπουλος
: Ο ιδιοκτήτης της «Express Service» έχει χρέη προς την εφορία 14,3 εκατ.€
Σάμι Φάις: Είχε κατηγορηθεί για τη χειραγώγηση της μετοχής των Μακεδονικών Κλωστηρίων. Χρωστά 1,82 εκατ. €

Μ. ΜΙΣΟΥΝΟΦ
Μ. Μισούνοφ: Ο παλιός καλαθοσφαιριστής του Άρη είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών και, γιατί κατείχε μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών RPG ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση με πλαστές πιστωτικές κάρτες . Αποφυλακίστηκε πρόσφατα ύστερα από δύο χρόνια παραμονή στις φυλακές. Οι οφειλές του ανέρχονται σε 614.000 €

Π. Ψωμιάδης
: Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ομίλου Ασπίς, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για απάτη εις βάρος των ασφαλισμένων της εταιρείας, χρωστά 1,15 εκατ. ευρώ
Γεώργιος Μπατατούδης: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει χρέη 2,5 εκατ. ευρώ.
Γιώργος και Σταύρος Κοσκωτάς: Τα δύο αδέλφια έχουν χρέη προς την εφορία συνολικού ύψους 4,83 εκατ. ευρώ: ο Γιώργος 2,42 εκατ. και ο Σταύρος 2,41 εκατ. ευρώ. Ο Γιώργος Κοσκωτάς ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης, που συγκλόνισε την πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική ζωή του τόπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 , ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο αδερφός του Σταύρος ήταν το δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τιμόνι της πειραϊκής ομάδας

ΠΑΥΛΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Τόλης Βοσκόπουλος: Το όνομα του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τα φώτα της δημοσιότητας, αναφορικά με τις οφειλές προς το δημόσιο. Ο ίδιος φαίνεται να έχει διακανονίσει μέρος της αρχικής του οφειλής ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ και πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, χρωστά 515.000 ευρώ
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας.
Δεκαπέντε φορολογούμενοι χρωστούν στο Δημόσιο περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ο καθένας. Συνολικά τα 15 αυτά άτομα οφείλουν 3,2 δισ. ευρώ.
Ακολουθούν άλλα 15 άτομα με οφειλές από 50 έως 100 εκατ. ευρώ έκαστος. Το συνολικό ύψος των χρεών τους ανέρχεται στο ποσό των 916,23 εκατ. ευρώ.
Από 25 έως 50 εκατ. ευρώ οφείλουν 64 άτομα. Το σύνολο των χρεών τους φθάνει τα 2,22 δισ. ευρώ.
Από 10 έως 25 εκατ. ευρώ χρωστούν 182 άτομα, με το συνολικό χρέος τους να φθάνει τα 2,89 δισ. ευρώ. Οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ και μέχρι 10 εκατ. ευρώ έχουν 1.467 άτομα. Συνολικά, χρωστούν 4,46 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο σημείωμα του υπουργείου που συνοδεύει τη λίστα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρεται ότι από τον κατάλογο με τα 4.151 ονόματα έχουν εξαιρεθεί όσοι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση για την τακτοποίηση των χρεών τους και δεν περιλαμβάνονται οφειλές που τελούν υπό αναστολή ή δικαστική αμφισβήτηση, οφειλές πτωχών, ανηλίκων και θανόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...