Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά τα φάρμακα κυκλοφορούν χωρίς έγκριση από τον ΕΟΦ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, για φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά δίχως έγκριση.

Προϊόντα χωρίς έγκριση, τα οποία περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, από Ταϊβάν, Χονγκ-Κονγκ και Αυστραλία, κυκλοφορούν στην αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος ενημερώθηκε για το θέμα από τις αρμόδιες αρχές του Καναδά.

Πρόκειται για τα προϊόντα Majun Dua Istimewa, Raja Maajun-Jerat, Dan Seret Angin, Horkut Chooi Foong Hor Lok Tan, Tian Ma Tu Chung Seven Leave Ginseng, Vall-Boon Tongkat Ali, Pao Ni Kang, Metabolic Advantage, Maxidus Capsules, Chao Jigmengman Super Powerful man tablets, Fu Yuan Chun Capsules, Pancre-Plus (πλαστό), Slimming Kapsul, Zhuu Feng Bao Wei San (μικροβιακή επιμόλυνση).

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό και επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...