Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ανακρίτρια: Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ο Εφραίμ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΦΡΑΙΜ,ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Χαμογελούν...
Τρεις λόγους που θεωρεί εξαιρετικά σοβαρούς επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψη της για προφυλάκιση και τη διαφωνία της με τον εισαγγελική άποψη, που έκρινε πως ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Σήμερα, πάντως, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από την ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε. Οι συνήγοροί του αναμένεται να προσφύγουν κατά της προσωρινής κράτησής του μόλις παραλάβουν το βούλευμα. Σε νέα παρέμβασή της, η Ρωσία εξέφρασε σήμερα «βαθιά ανησυχία» για την απόφαση προφυλάκισης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, εκτιμώντας ότι δεν γίνονται σεβαστές από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας οι αποφάσεις και οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, απαντά η ελληνική πλευρά. «Εξόφθαλμα παράλογη» χαρακτήρισε την απόφαση για τον Εφραίμ ο Γ. Καρατζαφέρης.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

"Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την υπόθεση της προφυλάκισης του κ. Εφραίμ και τις πιέσεις που ασκούνται

Είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία ανεμπόδιστα πρέπει να ασκεί το έργο της. Η ατιμωρησία και άλλων υπαιτίων του σκανδάλου του Βατοπεδίου, που προέκυψε από το επίσης απαράδεκτο πολιτικό-νομικό πλαίσιο, δεν δικαιολογεί συμψηφισμούς και μεροληψίες".  

Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την ανάκριση για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές», αναφέρει προς τους εφέτες του Συμβουλίου πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τονίζει πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...