Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοφανείς ρωσικές πιέσεις για τον.. Εφραίμ!

Πρωτοφανείς ρωσικές πιέσεις για την σύλληψη του Εφραίμ βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ρωσική Εκκλησία επικρίνει την κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ, βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Για «αβάσιμα σκληρή» και «αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα» απόφαση έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ ο αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Οπως είπε, «πρόκειται για πρωτοφανές συμβάν και είναι φυσικό που ανησυχούμε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο γέροντας Εφραίμ είναι για κάτι ένοχος, η σύλληψη του καθηγουμένου ενός μοναστηριού, ενός μοναχού αποτελεί υπερβολικό μέτρο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δύσκολο να κρίνει κανείς εάν υπάρχει βασιμότητα στην απόφαση της σύλληψης, γιατί γι' αυτό χρειάζεται καλή γνώση τόσο της ελληνικής νομοθεσίας, όσο και των στοιχείων της υπόθεσης, όμως και μόνο το γεγονός της σύλληψης του γέροντος Εφραίμ, πολύ περισσότερο, που σήμερα εορτάζονται στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα προκαλεί μεγάλα ερωτήματα».

«Σε πολλούς πιστούς στην Ελλάδα αυτό θα χαλάσει τη γιορτή», εκτίμησε ο Ρώσος ιερωμένος και εξέφρασε την έκπληξή του γιατί «η νέα έξαρση αυτής της υπόθεσης άρχισε αμέσως μετά την θριαμβευτική επιστροφή του πατέρα Εφραίμ με την Αγία Ζώνη από τη Ρωσία». «Μπορεί», πρόσθεσε, «να είναι μια τυχαία σύμπτωση, όμως πολλοί άνθρωποι βλέπουν εδώ κάποια σχέση, κάποιο πολιτικό παρασκήνιο».

Η αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπεδίου συνόδευσε την Αγία Ζώνη, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε 11 ρωσικές πόλεις το διάστημα 20 Οκτωβρίου έως 28 Νοεμβρίου.

Χθες, με ανακοίνωσή του, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κράτηση Εφραίμ το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του ηγουμένου στη Ρωσία.

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Μιχαήλ Γιάκουσεφ στο Facebook δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, στην οποία καλούνται να αφήσουν τα σχόλιά τους Ρώσοι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Προφυλακιστέος κρίθηκε από το Συμβούλιο Εφετών ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ,-βασικός κατηγορούμενος  στην πολύκροτη υπόθεση τ...

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...