Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Περήφανος για τη διακυβέρνηση της Κύπρου ο Δ. Χριστόφιας

Περήφανος για τη διακυβέρνηση της Κύπρου στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του, δηλώνει ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Χαραυγή, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πληθώρα πρωτοβουλιών στο ζήτημα του Κυπριακού και υποστηρίζει ότι η Κύπρος «βγήκε από την γωνία, στην οποία βρέθηκε, άδικα βέβαια, μετά το δημοψήφισμα του 2004».

Δόθηκε μεγάλη μάχη, προσθέτει, για να μεταπειστεί η διεθνής κοινότητα για την καλή θέληση και την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση του.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι «είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρες χώρες και λαούς, αλλά στον τόπο μας η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει, χωρίς να ρίχνει αποκλειστικά τα βάρη και να δημιουργεί συνθήκες δυστυχίας στον απλό άνθρωπο».

Επίσης, συμπληρώνει ότι σε πολλές ώρες υπήρξε κρίση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ αντίθετα στην Κύπρο η κυβέρνηση διασφάλισε τη βιωσιμότητά του.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην πολιτική και τον καλεί να τις τερματίσει.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...