Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες βιομηχάνου εις βάρος μητροπολίτη

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των καταγγελιών βιομηχάνου εις βάρος της μητρόπολης Δημητριάδος-Αλμυρού και του μητροπολίτη Ιγνάτιου, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Το θέμα έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, όταν γνωστός αλευροβιομήχανος, που έχει διατελέσει διοικητής του Αγίου Όρους, αποκάλυψε ότι προ ετών είχε κάνει δωρεά 100 εκατομμύρια δραχμές στη μητρόπολη προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης στη μνήμη της μητέρας του αλλά αντί αυτού, τα χρήματα έκαναν φτερά και στο ίδρυμα που στήθηκε, εμφανιζόταν ως ταμίας η σύζυγος του, χωρίς να το γνωρίζει και χρηματοδοτούνταν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο βιομήχανος μάλιστα έστειλε και εξώδικο στη μητρόπολη και τον κ. Ιγνάτιο.

Με ανακοίνωση της η μητρόπολη αρνείται ότι τέλεσε παράνομη πράξη και τονίζει ότι χαίρεται για την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η Μητρόπολις χαίρεται για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξετάσεως, διότι θα της δοθεί η ευκαιρία να εκθέσει τα επιχειρήματα της και να παρουσιάσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχει τελεστεί καμία παράνομη πράξη, αλλά αντίθετα όλες οι ενέργειές της ήταν απολύτως σύννομες.

Η Μητρόπολις πιστεύει, ότι η γνωστή για την ευαισθησία της Εισαγγελία Βόλου, έπραξε το καθήκον της, διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, εφόσον διατυπώθηκαν σοβαρές καταγγελίες για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς Λειτουργούς, στους οποίους όταν κληθεί θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα της.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως δε σημαίνει ότι διαπιστώθηκε η τέλεση κάποιας παράνομης πράξης, αλλά είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση καταγγελίας για αξιόποινες πράξεις.

Επομένως ουσιαστικά πρόκειται για διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Λούλη, διερεύνηση που είναι επιβεβλημένη με βάση την κείμενη νομοθεσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποδοθεί οποιαδήποτε ευθύνη στη Μητρόπολη, εφόσον από την προκαταρκτική εξέταση θα αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτή είναι και πάγια θέση της Μητροπόλεως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...