Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Υγεία: Το παθητικό κάπνισμα «στειρώνει» τις γυναίκες


Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες, αποφαίνεται νέα μελέτη...

Οι γυναίκες που εισέπνεαν ως παιδιά ή και σε εφηβική ηλικία καπνό από τα τσιγάρα τρίτων, αντιμετώπιζαν στη συνέχεια μεγαλύτερες δυσκολίες να συλλάβουν και απέβαλαν συχνότερα σε σχέση με εκείνες που δεν ήταν εκτεθειμένες στον καπνό.

Οι ίδιοι είπαν ότι οι τοξίνες που περιέχονται στον καπνό, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον οργανισμό των γυναικών και τα προβλήματα να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή τους.

Ο Λουκ Πεπόν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, ο Κένεθ Πιάτσα του αντικαρκινικού ινστιτούτου Ρόσγουελ Παρκ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες τους πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε δείγμα 4.800 γυναικών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Ρόσγουελ Παρκ.

Στις γυναίκες αυτές ζητήθηκε να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις εγκυμοσύνες τους, τις προσπάθειες να συλλάβουν και τις αποβολές που τυχόν είχαν, καθώς και το ιστορικό καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένου και του παθητικού.

Συνολικά, το 11% ανέφεραν δυσκολία στο να συλλάβουν και περίπου το ένα τρίτο αυτών είχαν τουλάχιστον μια αποβολή, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Tobacco Control».

Οι παθητικές καπνίστριες είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να συλλάβουν και 39% περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν, αναφέρει η επιστημονική ομάδα.

«Τα αποτελέσματα της χρήσης καπνού και η έκθεση στον καπνό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παραμένουν προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία γιατί το 15% των γυναικών συνεχίζουν να καπνίζουν και στη διάρκεια της κύησης, ενώ περίπου 43 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ είναι εκτεθειμένες στον καπνό τρίτων», επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Είναι πιθανό το παθητικό κάπνισμα να παρεμβαίνει στη φυσιολογική ορμονική λειτουργία, που επηρεάζει τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, τονίζουν οι επιστήμονες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη και στον τράχηλο της μήτρας.

Πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...