Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΚΟΛΑΣΗ η Αίγυπτος: Τανκς, κομάντος και στρατιώτες περικυκλώνουν τους οπαδούς του Μόρσι

Στο κόκκινο είναι το θερμόμετρο των εξελίξεων στην Αίγυπτο καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου προς τον αμετακίνητο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, περίπου στις 17:30 (ώρα Ελλάδας). 

Αυτήν την ώρα, δυνάμεις ασφαλείας, στρατιώτες και κομάντος συγκεντρώνονται έξω από το Πανεπιστήμιο, σε γέφυρες αλλά και άλλα σημαντικά κτήρια και περικυκλώνουν με τη βοήθεια τεθωρακισμένων τα σημεία που γίνονται οι συγκεντρώσεις των οπαδών του προέδρου Μορσι.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε πως απαγορεύτηκε τόσο στο Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχη της ισλαμιστικής αδελφότητας των Μουσουλμάνων στην οποία ανήκει ο πρόεδρος να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ ο στρατός τοποθέτησε συρματοπλεγμα έξω από το στρατόπεδο που βρίσκεται σε περιορισμό ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Τις πληροφορίες διαψεύδουν συνεργάτες του προέδρου που προειδοποίησαν για νέο αιματοκύλισμα καθώς και οι δύο πλευρές δηλώνουν αποφασισμένες να δώσουν μάχη μέχρι τέλους. Για αυτό το λόγο υπάρχουν φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη.

Όλα αυτά γίνονται  την ώρα που χιλιάδες Αιγύπτιοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ. Παράλληλα, διαδήλωση πραγματοποιούν και οι υποστηρικτές του Αιγύπτιου προέδρου.

Νωρίτερα, ο στρατός κατέλαβε το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου στο κέντρο του Καΐρου και το προσωπικό που δεν εργάζεται σε ζωντανές εκπομπές έχει εγκαταλείψει την κρατική τηλεόραση. Επίσης επί του παρόντος δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ώρα για την έκδοση ανακοινώσεων ή διαγγέλματος.

Στην τελευταία του ανακοίνωση ο πρόεδρος Μόρσι ξεκαθαρίζει δεν παραιτείται και καλεί στο σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης» προς άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα, χωρίς να εμφανίζεται διατεθειμένος για οποιαδήποτε άλλη παραχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...