Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τέλος στο καθεστώς του Μοχάμεντ Μόρσι έβαλαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου

Τέλος στο καθεστώς του Μοχάμεντ Μόρσι έβαλαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου μετά και το πολυαναμενό ανακοινωθέν για τον νέο οδικό χάρτη δια στόματος του αρχηγού του αιγυπτιακού στρατού. Ο νέος οδικός χάρτης προβλέπει «σύντομη» μεταβατική περίοδο και στη συνέχεια κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Δεν έγινε γνωστό κάτι περισσότερο.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ υποδέχτηκε με ιαχές ενθουσιασμού αλλά και πυροτεχνήματα το νέο στρατιωτικό καθεστώς.

Την ίδια ώρα η χώρα και όλος ο κόσμος παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση ένα πραξικόπημα εν εξελίξει. Πρόκειται για πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στρατιώτες, κομάντος και τεθωρακισμένα οχήματα είναι στους δρόμους του Καΐρου στους οποίους ξεχύθηκαν και διαδηλωτές υπέρ αλλά και κατά της κυβέρνησης.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε πως απαγορεύτηκε τόσο στο Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην οποία ανήκει ο πρόεδρος να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ ο στρατός τοποθέτησε συρματοπλεγμα έξω από το στρατόπεδο που βρίσκεται σε περιορισμό ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο στρατός κατά του Μόρσι. Η πρόταση της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο για κυβέρνηση ενότητας δεν έπεισε. Η αντιπολίτευση εξάλλου δεν θα τη δέχονταν εξάλλου, ούτε ο στρατός που δεν είχε υποχωρήσει από την αρχική θέση του.

Κατά την Αλ Αχράμ, που επικαλείται πηγή της προεδρίας, περίπου δύο ώρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας ο στρατός ανακοίνωσε στον Μόρσι ότι δεν είναι πια πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...