Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στον «αέρα» η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας


Μία διευθύντρια και  μία επικουρική γιατρός σηκώνουν το βάρος της περίθαλψης δεκάδων  παιδιών καθημερινά


Με σοβαρό έλλειμμα προσωπικού λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, γεγονός που κατά τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, θέτει την κλινική ουσιαστικά εκτός της γενικής εφημερίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παρότι πρόκειται  για τη μοναδική σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων  παιδιατρική κλινική της νότιας Αττικής που υποδέχεται δεκάδες παιδιά κατά την εφημερία της αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες λειτουργώντας ουσιαστικά ως κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η κλινική διαθέτει μόνο μία μόνιμη γιατρό –η οποία  είναι και η συντονίστρια διευθύντρια- και τέσσερις… κενές οργανικές θέσεις.

Μέχρι πρότινος η στελέχωση της κλινικής γινόταν  με αποσπασμένους ή με επικουρικούς γιατρούς, ωστόσο τώρα οι συμβάσεις τους λήγουν, γεγονός που δημιουργεί δυσλειτουργία στην κλινική. Σημειωτέον δε ότι η διευθύντρια αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους!

«Η υποστελέχωση της κλινικής είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε συνταξιοδοτήθηκαν οι δύο μόνιμοι παιδίατροι. Καλύπτουμε τα κενά με τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος, δηλαδή με επικουρικούς ή αποσπασμένους γιατρούς, οι οποίοι σε συνεργασία και με την διευθύντρια  καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να φροντίσουν τα παιδιά που προσέρχονται στο Ασκληπιείο» λέει στο protothema.gr ο διοικητής, κ. Δημήτρης Κεχαγιάς.

Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι εργαζόμενοι του  νοσηλευτικού ιδρύματος εκτιμούν ότι η υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής είναι «προοίμιο» λουκέτου στο τμήμα βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας στο πεδίο της υγείας. «Από την 1η του μηνός Ιουλίου, η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας αποσύρεται από τη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, εξαιρουμένων του Σαββάτου 6/07 και της Κυριακής 14/07» αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό το Σωματείο των Εργαζομένων οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης έξω από την πύλη του νοσοκομείου με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...