Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πωλείται η «Χριστίνα», που έγραψε «κοσμική ιστορία»

Πωλείται ξανά η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, σύμβολο της «πλωτής πολυτέλειας», που φιλοξένησε στα καταστρώματά της λαμπερά πάρτι και προσωπικότητες του '50, ανάμεσά τους τον Τζον Κένεντι, τον Φρανκ Σινάτρα, τη Μέριλιν Μονρό, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Τζον Γουέιν. Στη «Χριστίνα» πραγματοποιήθηκε και η δεξίωση του γάμου της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ, που έγραψε «κοσμική ιστορία».

Τη «Χριστίνα» μπορούν να διεκδικήσουν λάτρεις των σκαφών διατεθειμένοι να καταβάλουν 21 εκατ. δολάρια, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στην εταιρεία Edmiston, που ειδικεύεται στις πωλήσεις πολυτελών σκαφών. «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έβλεπε τη "Χριστίνα" ως σύμβολο επέκτασης της αυτοκρατορίας του» λέει ο διευθυντής της εταιρείας, Νίκολας Εντμιστον, υπογραμμίζοντας: «Πραγματικά είναι η τελευταία λέξη στην κατηγορία της και πολλές προσωπικότητες θα ήθελαν να την αποκτήσουν όχι μόνο για τη μεγαλοπρέπειά της, αλλά γιατί η θαλαμηγός τούς προσφέρει ιδιωτικές στιγμές πολυτέλειας».

Το ιστορικό σκάφος κατασκευάστηκε το 1943 και ο Αριστοτέλης Ωνάσης το αγόρασε το 1954 για 34.000 δολάρια. Μετά το θάνατο του Ωνάση, η κόρη του Χριστίνα το παραχώρησε στην ελληνική κυβέρνηση για χρήση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια πέρασε στα χέρια επιχειρηματία, φίλου της οικογένειας Ωνάση. Το 2001 ανακαινίστηκε τελευταία φορά και απέκτησε ξανά την παλιά του αίγλη.

(Πηγές: www.independent.co.uk, www.dailymail.co.uk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...