Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Σκάνδαλο στη Πυροσβεστική με νοθεία στο διαγωνισμό των προσλήψεων"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή ερώτηση που του ετέθη κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, για το θέμα της νοθείας στο διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού της Π.Υ, που ανέδειξε ο ίδιος με ερώτηση στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταιγιστικό ρυθμό έχουν λάβει πλέον τα δημοσιεύματα των ημερήσιων εφημερίδων και οι αναρτήσεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αναφορικά με το διαφαινόμενο σκάνδαλο νοθείας στο διαγωνισμό πρόσληψης πυροσβεστών 5ετους υποχρέωσης.

Με ιδιαίτερο ζήλο και με πομπώδες ύφος ο απερχόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επίδοξος διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπουτσής, μας είχε ανακοινώσει ότι κομβικό σημείο στην όλη διαδικασία ήταν η συμμετοχή στην κεντρική επιτροπή του διαγωνισμού και εκπροσώπου του ΑΣΕΠ για να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είδαμε να επιβεβαιώνεται ποτέ εκ του αποτελέσματος.

Είναι γεγονός πλέον ότι ένας από τους ελάχιστους διαγωνισμούς που έγιναν στην Ελλάδα της κρίσης κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από τη μεγαλύτερη νοθεία

Αποτελεσμάτων.»

Είναι γνωστό ότι η Πυροσβεστική προκήρυξε διαγωνισμό τον Αύγουστο του 2011 για 4000 θέσεις, εκ των οποίων οι 3400 αφορούσαν εποχικούς πυροσβέστες και οι υπόλοιπες 600 ιδιώτες

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τα σχόλια που γράφονται στον ηλεκτρονικό τύπο και απευθυνόμενος στον πολιτικό προϊστάμενο της Πυροσβεστικής δήλωσε : « Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήδη περισσότεροι από 150 επιτυχόντες του διαγωνισμού έχουν ήδη αποπεμφθεί από την ΠΥ, καθώς αποκαλύφθηκε πως είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά ή ψεύτικα στοιχεία προκειμένου να προσληφθούν.»

Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι : «Οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για πάνω από 500 περιπτώσεις, που εκμεταλλεύτηκαν κενά στη διαδικασία και προσκόμισαν πλαστά στρατολογικά έγγραφα, ψευδή αντίγραφα πτυχίων, πλαστές άδειες οδήγησης, ποινικά μητρώα, ακόμα και δικαιολογητικά που πιστοποιούν τη γνώση ξένης γλώσσας ή Η/Υ.»

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός πλαστών δικαιολογητικών που έχει βρει και πόσα άτομα αφορά.

Βασικό ζήτημα για τον κ. Νικολόπουλο που χρήζει απάντησης είναι το πόσα άτομα έχουν ήδη αποπεμφθεί από το Σώμα μετά και τον έλεγχο των στοιχείων. Και φυσικά ο λόγος που δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών πριν την τελική ανάρτηση αποτελεσμάτων.

Ο Αχαιός Βουλευτής απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έθεσε προ τον ευθυνών του τον Υπουργό, ζητώντας του να καταθέσει εγγράφως ποια ήταν τα μέλη της επιτροπής που έλεγχαν τα δικαιολογητικά και ποιος ήταν ο εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ στη διαδικασία και ποιος ο ρόλος του.

Ο κ. Νικολόπουλος θεωρεί ότι η απάντηση των υπευθύνων πρέπει να περιλαμβάνει λίστα με ονόματα των ατόμων που έδωσαν ψευδή στοιχεία και είχαν προϋπηρεσία ως εποχιακοί πυροσβέστες.

Με την ευκαιρία της αποκάλυψης αυτής της παρατυπίας το Υπουργείο οφείλει να απαντήσει αν σε αυτά τα άτομα έχει γίνει εκ νέου έλεγχος για τον αν είχαν όλα αυτά τα χρόνια τα πραγματικά προσόντα να εκτελούν υπηρεσία εποχικού πυροσβέστη.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί αν έχει αποσταλεί η υπόθεση και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για πιθανές παρατυπίες κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την οριστική τώρα έκδοση αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...