Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πορεία «δια-μαρτυρίας» από Έλληνες ποιητές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου, Έλληνες ποιητές στέλνουν σε όλους έκκληση για συμμετοχή σε «μια άλλη, κι όχι άλλη μία» διαμαρτυρία στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η πορεία «δια-μαρτυρίας» θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης από την οδό Σταδίου μπροστά στο βιβλιοπωλείο Ιανός με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, ενώ θα πραγματοποιήσει τέσσερις στάσεις μπροστά σε κτίρια και δρόμους μεγάλης συμβολικής αξίας, στην Ακαδημία, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στην αρχή της οδού Ομήρου. Σε κάθε στάση θα απαγγέλλονται ποιήματα και στίχοι καταξιωμένων ποιητών από την αρχαιότητα ως σήμερα. Στην οδό Ομήρου θα διαβαστούν στίχοι του Ομήρου, ενώ στο Σύνταγμα οι ειρηνικοί διαδηλωτές θα ανακηρύξουν το «αόρατο μνημείο του άγνωστου ποιητή».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ποιητή και διευθυντή του περιοδικού «Poetix», Ντίνο Σιώτη, τέτοια διαμαρτυρία δεν έχει ξαναγίνει πουθενά την παγκόσμια ημέρα της ποίησης με πρωτοβουλία ποιητών.

«Καλούμε ποιητές, συγγραφείς, αναγνώστες, εικαστικούς, ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου, κάθε πολίτη και κάτοικο της πόλης σε μια άλλου τύπου διαμαρτυρία για την υπεράσπιση της ποίησης και του πολιτισμού που δεν κρίνεται από την κρίση και που απαντά με τον δικό του τρόπο στα όποια Μνημόνια», ανέφερε ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας.

Η ειρηνική πορεία, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο λωρίδες του δρόμου, ώστε να μη διακοπεί η κυκλοφορία και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του «Κύκλου Ποιητών», των περιοδικών «Poetix» και «Ποιητικά», της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Ιανός και των εκδόσεων «Μικρή Αρκτος», με τη στήριξη πλήθους εκδοτών και λογοτεχνικών περιοδικών.

Συμμετοχή στην διαμαρτυρία έχουν δηλώσει, μέχρι στιγμής, 100 εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης και ξένα πανεπιστήμια και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...