Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μόνος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανα δεκτή μόνο την υποψηφιότητα υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που κατέθεσε νωρίτερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 183 υπογραφές, όπως όριζε το Καταστατικό.

Από τη πλευρά τους, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Στέφανος Τζουμάκας δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές για αυτό και κρίθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος διά ανατάσεως της χειρός, αλλά ούτε και εκεί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.

Έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και τώρα αναμένεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες, καθώς εκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ήδη συγκεντρώνει 183 υπογραφές, κανένα άλλο στέλεχος δεν έχει ολοκληρώσει αυτή την προϋπόθεση του Καταστατικού.

Αυτή ουσιαστικά η εξέλιξη καλεί το Συμβούλιο να προχωρήσει και στο να αποφασίσει αν θα δεχτούν «πολιτική έγκριση υποψηφιοτήτων», δηλαδή να επιτρέψουν σε στελέχη που δεν έχουν συμπληρώσει τον προαπαιτούμενο αριθμό υπογραφών να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια θετική απόφαση προασπίζει το να μην υπάρχει μόνο μια υποψηφιότητα αλλά από την άλλη δεν μπορεί και να καθορίσει τελικώς πόσοι θα καταβάλουν υποψηφιότητα.

Σε περίπτωση θετικής απόφασης του Συμβουλίου, αναμένεται να ισχύσει και η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα.

Την πρόθεση του για να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος εξέφρασε στην ομιλία του και ο Χρήστος Παπουτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...